Ako získať konverzie cez chatbota?

24.júl 2020

Je takmer bežné, že na web stránke nájdete chatovacie okienko. Nie každé však spĺňa svoju funkciu, ktorou je okamžitá odpoveď na vašu otázku. Veľa sme písali o tom, ako môže chatbot zlepšiť zákaznícku skúsenosť, teraz je čas si povedať o tom, ako ho môžeme zapojiť do našej konverznej stratégie. Chatbot, ktorého umiestnite na webe, by mal dokázať previesť vášho zákazníka celým nákupným procesom od začiatku až po jeho koniec. 

 

Ako však chatbota integrovať do vašej konverznej cesty správne? 

 

 

  • Získanie nových zákazníkov

 

 

Chatboty pre zákaznícky servis sa pomaly stávajú nevyhnutnosťou, o tom sme už písali veľakrát. Faktom však zostáva, že zákaznícka skúsenosť je kľúčová. Podľa prieskumu Harvard Business Review sú zákazníci ochotní zaplatiť vyššie ceny za tovar, pokiaľ dostanú kvalitný zákaznícky servis. V tomto konkrétnom prieskume boli zákazníci ochotní zaplatiť takmer o 20 dolárov viac za rýchly servis. 

 

Kľúč je v tom, že veľa zákazníkov má rôzne otázky o vašom produkte ešte skôr, ako sú na 100% rozhodnutí pre jeho kúpu. Preto je dôležité im ich všetky zodpovedať čo najrýchlejšie a previesť ich tak všetkými rozhodujúcimi fázami. 

 

 

  • Dajte zákazníkom odporúčania na produkt

 

 

Ako sme už písali, veľa zákazníkov vám napíše ešte predtým, ako sa rozhodne pre konkrétny produkt. Tu je vaša šanca predstaviť im produkty, ktorým chcete zvýšiť predaj. Používateľ môže hľadať napríklad krém na pleť, ktorých máte na eshope neúrekom. Preto je skvelá pohotová reakcia chatbota, ktorý mu pošle zoznam tých najlepších produktov, podľa jeho požiadaviek. 

 

 

  • Využívajte vaše sociálne siete 

 

 

Množstvo zákazníkov uprednostňuje nákup cez sociálne siete. Tak prečo neimplementovať vášho chatbota aj tam? Štúdie potvrdzujú, že prostredníctvom chatbotov na sociálnych sieťach môžete zachytiť väčšie množstvo zákazníkov. Ľudia sú jednoducho leniví, opustiť prostredie Facebooku, aby mohli preskúmať váš web. Skvelým príkladom je Dominos pizza, ktorá umožnila zákazníkom objednať si pizzu priamo cez Facebook. 

 

Vďaka aplikovaniu týchto jednoduchých krokov sa vám podarí zachytiť vašich zákazníkov v rozhodovacom procese, čo je vašou obrovskou výhodou. Využite ju naplno.